Lening oversluiten

 Geld lenen, Lening oversluiten  Reacties uitgeschakeld voor Lening oversluiten
feb 022012
 

Er wordt tegenwoordig erg vaak voor gekozen om een lening te oversluiten. Het oversluiten van leningen wordt eigenlijk aanzien als een trend omdat het vroeger eerder zelden voorkwam. Tegenwoordig is het echter zo eenvoudig geworden om een lening af te sluiten dat mensen veel sneller met verschillende kleine leningen komen te zitten die stuk voor stuk erg veel geld kosten. Het is echter algemeen bekend dat kleine leningen aan het einde van de rit veel duurder zijn dan gewone leningen, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Een lening oversluiten lijkt dan voor veel mensen de oplossing, maar is het dat wel? We vertellen er je in dit artikel graag meer over.


 

Waarom een lening oversluiten?

De eerste belangrijke vraag waar we een antwoord op moeten geven is waarom je er nu juist voor zou moeten kiezen om een lening te oversluiten. Eigenlijk hebben we hier deels in de inleiding van het artikel reeds een antwoord op gegeven. In de meeste gevallen ligt een financiële oorzaak immers aan de basis van het oversluiten van één of meerdere leningen. Verschillende kleine leningen worden samengebracht tot één grote lening wat de maandelijkse kostprijs alleen maar ten goede komt.

Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk eenvoudiger om één enkele lening in het oog te houden dan verschillende kleine leningen. Op zich kunnen we dus besluiten door te stellen dat een financieel motief veelal “de” grootste reden is om één of meerdere leningen te oversluiten.

 

geld lening oversluiten

Kosten voor het oversluiten van een lening

Het oversluiten van een lening wordt zoals gezegd dus veelal gedaan om de kostprijs te verlagen, maar toch dien je er rekening mee te houden dat er ook kosten in rekening worden gebracht voor het oversluiten zelf. Een lening oversluiten gebeurt immers zelden of nooit kosteloos. Je moet het oversluiten van een lening eigenlijk zien als het vroegtijdig afsluiten van een kredietovereenkomst om vervolgens een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Deze manier van handelen zorgt er voor dat er een zekere contractbreuk wordt gepleegd waardoor een bepaalde boete verschuldigd is aan de bank.

Het is bij het oversluiten van een lening dan ook uitermate belangrijk om af te wegen of deze boete al dan niet opweegt tegen de rente die je uitspaart. Is dat het geval, dan is het oversluiten van je lening interessant. Ligt de boete hoger dan de rente, dan spreekt het voor zich dat je er beter voor kiest om je leningen in hun huidige vorm verder af te betalen.

 

Mocht je een doorlopend krediet willen oversluiten, kijk dan eens op de website: Doorlopend krediet oversluiten. Hier vindt je alle informatie over een doorlopend krediet.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld