Auto leningen

 Auto leningen, Geld lenen, Goedkope lening informatie  Reacties uitgeschakeld voor Auto leningen
feb 042012
 

De kans is groot dat je eerst even wilt nadenken over een autolening voordat je een auto koopt. Er zijn tegenwoordig immers maar weinig mensen meer die er nog voor kiezen om een auto met eigen middelen aan te kopen. Volgens velen is dit ook erg slim, want het levert je veel meer voordelen op om geld te lenen om een auto te kopen dan de auto met eigen kapitaal te financieren.

De noodzaak van een auto heeft er tegenwoordig ook voor gezorgd dat een auto lening steeds populairder is geworden. Bijna iedereen heeft er in zijn of haar leven immers wel één nodig en daar zijn banken maar wat blij mee…


 

Wat is een auto lening?

Een auto lening is zoals je waarschijnlijk reeds kan afleiden uit de naam een lening voor een auto, die wordt afgesloten met als uiteindelijk doel een nieuwe auto te financieren. Eigenlijk is een auto lening een standaard lening op afbetaling. Dit wil zeggen dat je eenmalig een bepaald bedrag kunt lenen (de zogenaamde aankoopwaarde van de auto in kwestie) waarna je iedere maand een stukje van het geleende bedrag terugbetaald.

De looptijd van een auto lening is sterk afhankelijk van het bedrag dat je wil gaan lenen, maar ook van de aard van de auto lening. Wens je de auto bijvoorbeeld privé af te betalen of is het een auto voor een bedrijf?

Op het eerste zicht maakt dit niet zoveel uit, maar wel voor de afbetaling van de lening. Bedrijven kiezen er in de meeste gevallen immers voor om de looptijd van hun autolening op minimum 4 tot zelfs 5 jaar in te stellen. Particulieren durven er al eens voor te kiezen om de auto sneller af te betalen, al is ook dat weer afhankelijk van de kostprijs van de auto waarvoor de lening wordt afgesloten.

 

Is een auto lening duur?

Zoals gezegd is een auto lening eigenlijk een gewone lening op afbetaling. Dit zorgt er hoe dan ook voor dat de kostprijs van jouw lening kleiner wordt naarmate er van de lening wordt afbetaald. Net als bij andere leningen op afbetaling wil dat zeggen dat je de hoogste kosten in het begin van de afbetaling zult moeten betalen terwijl de kostprijs daarna constant kleiner wordt.

Hoe dan ook moeten we zeggen dat de rente op een auto lening alles behalve hoog ligt. De concurrentie op de markt heeft er immers voor gezorgd dat heel wat banken of andere kredietverstrekkers er voor hebben gekozen om de kostprijs van hun auto lening naar omlaag te halen. Op deze manier kunnen zij meer kredietnemers binnenhalen terwijl dit voor  consumenten als voordeel heeft dat zij uitermate voordelig geld kunnen lenen om een auto mee te financieren.

Naast het lenen voor een nieuwe auto, kun je ook geld lenen voor een occasion, ook wel tweedehands auto genoemd. Er zijn genoeg marktplaatsen en verkoopsites waar tweede hands auto’s worden aangeboden.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld