Online geld lenen

 Geld lenen, Geld lening aanvragen, Online geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Online geld lenen
feb 082012
 

Online geld lenen is op de financiële markt relatief nieuw. Vroeger was je als mogelijke kredietnemer altijd verplicht om langs te gaan bij een bankkantoor wanneer je een lening wou afsluiten, maar vandaag de dag behoort dat definitief tot het verleden. Tegenwoordig is het bijzonder eenvoudig om online geld te lenen, zeker wanneer het gaat om een klein bedrag. Aan de andere kant vinden verschillende mensen online geld lenen nog steeds een beetje “gevaarlijk”. Vooral mensen die niet goed op de hoogte zijn van de financiële markt durven er zich doorgaans niet aan te wagen. Op zich begrijpelijk, maar veelal onterecht.


 

Waarom geld online lenen?

Laat ons eerst even kijken naar de verschillende redenen waarom mensen er steeds vaker voor kiezen om online geld te lenen. Het grootste voordeel van online geld lenen zit hem natuurlijk in de tijd die nodig is om een krediet aan te vragen en deze daadwerkelijk toegekend te krijgen. Wanneer je slechts nood hebt aan een klein beetje extra geld om bijvoorbeeld gewoon het einde van de maand te halen, kan je er voor kiezen om een kleine online geld lening af te sluiten. Als je kiest voor een dergelijke lening is de kans groot dat je binnen de 24 uur een bedrag tussen de 1 en 1000 euro op je rekening krijgt bijgeschreven. Sneller kan haast niet, maar het spreekt voor zich dat dergelijke kredieten alles behalve goedkoop zijn. Een kostprijs van 20 procent van het door jou geleende bedrag is absoluut geen zeldzaamheid. Anders is het wanneer je er voor kiest om een gewone online geld lening op afbetaling bij een bank af te sluiten. In dit geval wordt er een gewone lening op afbetaling aangegaan, maar ligt de kostprijs veelal iets lager omdat ook de kosten voor de kredietverstrekker lager liggen dan bij een gewone lening het geval zou zijn. online geld lenen hoeft dus zeker niet duurder te zijn dan gewoon lenen, in tegendeel!

 

De nadelen van online geld lenen

Natuurlijk zijn de nadelen die verbonden zijn aan online geld lenen sterk afhankelijk van de kredietvorm waarvoor je kiest. Aan de andere kant is er wel één algemeen nadeel verbonden aan online geld lenen. Mensen die er voor kiezen om online te lenen dienen zich er immers van bewust te zijn dat er geen beroep gedaan kan worden op een financieel adviseur. Je dient met andere woorden zelf het nodige onderzoek te doen naar wat nu voor jou de meest geschikte lening is. Wanneer je deze hebt gevonden kan je ze vervolgens geheel zelf via de website van de bank aanvragen waarna je kredietaanvraag meteen in behandeling wordt genomen. In de meeste gevallen kiezen potentiële kredietnemers er voor om een berekening van een specifieke lening uit te voeren waarna de lening zelf meteen wordt gevraagd. Hoewel dit iets meer zekerheid biedt blijft het gemis van een persoonlijke aanpak voor veel mensen de reden om geen online geld lening af te sluiten.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld