Goedkope lening informatie

 Geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Goedkope lening informatie
feb 032012
 

Een goedkope lening kan iedereen wel gebruiken. Iedereen die geld wil lenen (om wat voor reden dan ook) zal er voor kiezen om op zoek te gaan naar een zo goedkoop mogelijke lening. Dit is natuurlijk ook logisch, maar wat is een goedkope lening nu eigenlijk en hoe vindt je die?

Vooraleer we op deze twee belangrijke vragen een antwoord geven kunnen we niet anders dan zeggen dat er niet zoiets bestaat als een gratis lening. Heel wat kredietverstrekkers adverteren maar wat vaak met rentevrije leningen, maar in de praktijk zal je altijd kosten moeten betalen. Vanuit een dergelijk opzicht loont het dan ook veel meer de moeite om op zoek te gaan naar een goedkoopste lening dan naar een gratis lening.

Wat is een goedkope lening?

Wanneer je zoekt naar een goedkope lening, dien je rekening te houden met verschillende factoren:

Allereerst is het belangrijk om een indruk te krijgen van de flexibiliteit van de lening. Kan er met andere woorden bij de lening in kwestie worden afgeweken van de kredietvoorwaarden en indien ja worden daar dan kosten voor in rekening gebracht of niet?

Daarnaast is ook de rente die op de lening wordt aangerekend belangrijk. Een goedkope lening is in de meeste gevallen immers een lening waarbij de rente wordt berekend aan de hand van het openstaande leenbedrag. Let op, dit klinkt voor de hand liggend, maar er zijn heel wat krediet vormen waarbij de rente wordt berekend aan de hand van het volledige door jou geleende bedrag. In een dergelijk geval kan de kostprijs van de lening behoorlijk hoog oplopen waardoor er eigenlijk geen sprake meer kan zijn van een goedkope lening.

De basisregels voor een goedkope lening zijn dus eigenlijk steeds een beperkte flexibiliteit en een rente die berekend wordt aan de hand van het resterende leenbedrag. Indien je met deze twee factoren rekening houdt is de kans groot dat je een relatief goedkope lening te pakken hebt. Deze vlieger gaat natuurlijk ook voor Belgische leningen, bekijk dit artikel maar eens die op lenengoedkoop.be staat.

 

Hoe vind ik een goedkope lening?

We weten nu wat een goedkope lening precies is, maar hoe vindt je een dergelijke lening eigenlijk? Op dit vlak heb je verschillende mogelijkheden. Je kan er allereerst bijvoorbeeld voor kiezen om zelf op onderzoek uit te gaan. Doe je dat, dan zal je merken dat de voorwaarden van de kredieten bij verschillende kredietverstrekkers onderling aardig kunnen verschillen. Het is dan ook vooral belangrijk om te proberen de verschillende kredieten op de financiële markt met elkaar te vergelijken.

Alleen door te vergelijken kan je achterhalen welke bank een lage en welke een hoge rente in rekening brengt. Let wel, hou bij het vergelijken van de kostprijs ook altijd rekening met de kredietvoorwaarden. Een uitgeklede hypotheek zal bijvoorbeeld altijd goedkoper zijn dan een gewone hypotheek, maar de voorwaarden zullen dan ook aanzienlijk minder garanties en buitensporigheden bevatten.

Een goedkope lening vergt zoals je ziet een klein beetje inspanning, maar deze inspanning wordt dubbel en dik goedgemaakt door de lagere maandelijkse kostprijs.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld