Snel geld lenen

 Geld lenen, Snel geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Snel geld lenen
feb 102012
 

Een lening is iets waar we allemaal op een zeker ogenblik wel mee te maken krijgen. Misschien wil je bijvoorbeeld wel snel een lening afsluiten om een eigen auto te kunnen kopen of wie weet heb je wel snel geld nodig om een huis mee te kopen. Snel geld lenen kan verschillende situaties in ons leven een stuk eenvoudiger maken. Op zich zijn er op dit vlak tegenwoordig geen problemen meer. Banken en andere kredietverstrekkers bieden ons ruim voldoende mogelijkheden om snel geld te lenen, maar het volgende probleem dat zich stelt heeft vooral betrekking tot de snelheid waarmee een lening al dan niet wordt goedgekeurd. Snel geld lenen is op verschillende vlakken nog steeds een probleem dat door de financiële wereld vaak over het hoofd wordt gezien. We gaan er in dit artikel graag verder op in.

Hoe snel geld lenen?

Binnen de financiële wereld bestaat er eigenlijk slechts één enkele mogelijkheid om snel geld te lenen en dat is door gebruik te maken van een mini lening. Een mini lening zorgt er voor dat mensen die snel nood hebben aan een klein beetje extra geld dat bedrag kunnen lenen. Volgens wettelijke beperkingen is het toegestaan om op deze manier een lening toe te kennen gaande van 1 tot 500 of maximum 1000 euro. Bij een mini lening kan je er nagenoeg altijd zeker van zijn dat het geld dat je wil lenen binnen de 24 uur op je rekening wordt bijgeschreven, sneller kan dus haast niet. Op zich is een mini lening dus een uitstekende mogelijkheid om snel geld te lenen, maar dan hebben we het nog niet over de termijn van afbetaling en de kostprijs gehad. Voor een mini lening geldt immers altijd dat je verplicht bent om het geleende bedrag alsook de kosten op de lening terug te betalen binnen een termijn van 30 dagen. Wat de kostprijs betreft wordt er op een mini lening geen rente in rekening gebracht, maar wel opstartkosten. Het zijn de opstartkosten die er voor zorgt dat een mini lening zich één van de duurste leningen op de markt mag noemen. Als conclusie kunnen we dus stellen dat snel geld lenen tegenwoordig zeker mogelijk is, alleen voor een beperkt bedrag en tegen een uitermate hoge kostprijs.

Het nadeel van snel geld lenen

Wanneer je het voorgaande stukje grondig hebt gelezen zal je waarschijnlijk al weten wat het grootste nadeel is aan snel geld lenen. Hoewel een mini lening op het eerste zicht bijzonder interessante voordelen te bieden heeft komt het ook met een meer dan aanzienlijke kostprijs. In tegenstelling tot bij andere leningen wordt er bij een mini lening immers geen gebruik gemaakt van rente, maar wel van een instap- of opstartkosten. Op zich is dit misschien geen ramp, alleen wordt dit gedaan om niet onder de noemer van woekerrente te vallen, wat wettelijk immers verboden is. Wanneer we de opstart kosten gaan vergelijken met het bedrag dat je initieel door middel van een mini lening heeft geleend kunnen we niet anders dan besluiten door te zeggen dat deze in verhouding zeer hoog ligt. Om je maar een voorbeeld te geven, een mini lening voor een bedrag van 500 euro zal je in het beste geval ruim 100 euro extra kosten. Zoals je ziet vormt de kostprijs bij een lening waarmee je snel geld kan lenen dus wel degelijk een belangrijk nadeel.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld