Geld lenen

 Geld lenen, Online geld lenen, Snel geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Geld lenen
feb 012012
 

Iedereen heeft vandaag de dag wel één of andere reden om geld te lenen. Geld lenen lijkt een beetje ingebakken te zitten in onze cultuur. Toegegeven, voor bepaalde investeringen in het leven kunnen we niet anders dan geld lenen.


Denk bijvoorbeeld maar eens aan de aankoop van een eigen auto of natuurlijk ook een eigen huis. Dergelijke aankopen kosten handenvol geld en dat heb je waarschijnlijk niet zomaar op je spaarrekening staan. Geld lenen biedt je in dat geval de oplossing, alleen is het wel zo dat geld lenen niet voor iedereen even eenvoudig is. Vooral wanneer je geld wil gaan lenen voor de aankoop van een eigen huis is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de bank hier verschillende eisen aan stelt. We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

geld lenen marktplaats

Geld lenen voor een kleine aankoop

Geld lenen voor een kleine aankoop is tegenwoordig bijzonder eenvoudig en kan snel en online. Dit toont overigens op een zeer duidelijke manier aan hoe de financiële markt de laatste jaren is geëvolueerd. Vroeger was het als het ware onmogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een wasmachine of een koelkast terwijl dat vandaag allemaal tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer je echt weinig geld wil lenen kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mini lening af te sluiten. Een mini lening is een kleine lening die je kan afsluiten voor een bedrag van 1 tot 500 of maximum 1000 euro (afhankelijk van de kredietverstrekker). Let wel, hoewel een mini lening zeker en vast zo zijn voordelen heeft is het zo dat vooral de kostprijs voor problemen kan zorgen. Een mini lening wordt immers zeer eenvoudig toegekend, maar je dient wel steeds rekening te houden met een kostprijs die kan oplopen tot zomaar even 20 procent (of meer) van het door jou geleende bedrag. Denk dus goed na alvorens geld te lenen voor kleine aankopen, vooral wanneer je ze niet echt nodig hebt.

 

Geld lenen voor een kleine aankoop

Geld lenen voor een kleine aankoop lijkt op het eerste zicht dus best haalbaar. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je nu erg veel geld verdient of gewoon over voldoende inkomen beschikt om op een degelijke manier te kunnen leven.

Wanneer je geld wil gaan lenen om grote aankopen te doen is dat veelal een ander verhaal. In dat geval kan de bank om bijkomende waarborgen vragen en / of het bedrag dat je kan lenen beperken. Neem nu bijvoorbeeld eens de aankoop van een eigen huis. In dat geval zal je geld willen lenen door middel van een hypothecaire lening. Dat kan, alleen dien je er rekening mee te houden dat het bedrag dat je kan lenen wordt bepaald aan de hand van de aankoopwaarde van de woning.

Daarnaast zal een bank je vooraleer een hypothecaire lening toe te kennen steeds vragen om een zogenaamde loonstrook voor te leggen. Uit deze salarisstrook moet blijken of je over voldoende inkomen beschikt om een zware lening als een hypotheek af te kunnen betalen.

Tot slot rest er nog een aanvullende waarborg. De aanvullende waarborg wordt bij een hypothecaire lening door de kredietnemer verstrekt onder de vorm van een hypotheek. Wanneer je als kredietnemer niet meer in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen biedt deze hypotheek de bank het recht om de woning openbaar te verkopen. Denk dus goed na alvorens geld te lenen voor een grote aankoop, zeker wanneer het een huis betreft.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld